středa 2. května 2018

Den Země 30.4.2018

 
 Přestože Den Země připadá na 22.dubna, my jsme si nechali akci na jeho počest na konec dubna. A určitě jsme neprohloupili. Vodácký spolek Posejdon, který má v PZKO ve Věřňovicích svou základnu, nám nabídl spolupráci a připravil pro nás tematický program.
     Sešli jsme se ráno u PZKO a prohlédli si budovu, jelikož mnozí z nás tam ještě vůbec nebyli.
Pak jsme se šli podívat k řece Olši a u informačních tabulí jsme si popovídali o zajímavostech přírody v okolí řeky, rostlinách a zvířatech, která zde žijí. Někteří z nás zazářili svými vědomostmi a získávali tak body do soutěže.
     Po rychlé svačince jsme dostali základní vodáckou průpravu, seznámili se s potřebami vodáka a prohlédli si lodě na základně. Všichni jsme se už ale těšili na vodu. Dostali jsme záchranné vesty, pádla a šli si pro raft, který jsme snesli společně k řece.
     A pak už AHÓJ!!!! a vyrážíme kousek proti proudu řeky. Všichni jsme si vyzkoušeli pádlování, otáčení raftu, "zpětný chod", prohlédli si břeh řeky z vody, viděli bobří nory. Bylo to super.
     Po hladkém přistání jsme si ještě zasoutěžili v hodu "házecím pytlíkem", abychom si vyzkoušeli záchranu těch, kteří se "cvaknou". To se nám ale naštěstí nestalo.
     Děkujeme vodáckému spolku Posejdon a panu Romanu Štolfovi za pěknou akci.

Další foto z akce zde